vineri, 15 februarie 2013

DIVIDE ET IMPERA LES ROUMENS

GENEZA

 
Proverbul latin "Divide et impera", are in istorie o aplicatie gnoseologica si epistemologica larg raspandita si a fost preluata de unii startegi politici sau militari, pentru a ocupa si exploata din ratiuni economice multe state ale lumii antice, premoderne si moderne sau contemporane.
Conform Dictionarului Wikypedia, aceasta expresie provine din limba latină, unde exista și ca proverb: Divide et impera”, in sensul ca : „divide și cucerește”, „dezbină și stăpânește”. Alte posibile traduceri ar fi: dezbină și impune-ți voința sau dezbină și domină.
In politică și sociologie, dezbină și stăpânește este o combinație de tactici (politice, militare sau economice) de câștigare și menținere a puterii prin divizarea unei populații în entități mai mici care luate separat au putere mai mică decât cel care își impune voința. Este deseori întâlnită ca o strategie în care grupuri de putere mică sunt împiedicate să se unească și să devină mai puternice. Folosită efectiv, acestă strategie permite celor cu putere reală puțină să-și impună voința asupra celor care colectiv au putere mare (sau ar avea dacă ar reuși să se unescă).Expresia este atribuită lui Filip al II-lea, rege al Macedoniei (382-336 Î.C.), descriind politica sa împotriva orașelor-state grecești.
Elementele constitutive ale acestei strategii sunt: 1. Crearea sau neîmpotrivirea la formarea de grupuri înguste din populația vizată. Astfel de grupuri absorb resurse și previn alianțe care să provoace pe dominator; 2.Ajutarea și promovarea celor care sunt dispuși să colaboreze cu cel ce își impune voința, adesea acordându-le pământ, bogății, titluri, funcții ce aparțin unei persoane din același grup sau din grup „rival”; 3. Promovarea neîncrederii și neînțelegerii între membrii unui grup sau între grupuri;4.Impunerea propriei voințe asupra grupurilor sau membrilor unui grup în vederea obținerii rezultatelor dorite. Impunerea se poate realiza în mod subtil sau în mod transparent. Un exemplu ar fi încurajarea cheltuielilor de lux (ex. palat strălucitor) care diminuează cheltuielile militare sau pe cele legate de manevre politice.
Această strategie necesită multă îndemânare și finețe politică, deasemenea o bună înțelegere a științei politice, istoriei, psihologiei.
Divide et impera funcționează numai dacă cei supuși acestor tactici sunt dispuși să urmeze această 'cale' (ex. este in avantajul personal) sau raționează îngust. Funcționează cel mai bine în societăți/populații în care competiția între familii nobiliare, clanuri, clase sociale, a fost acerbă înainte ca dominatorul/cuceritorul să se manifeste. Deasemeni este favorizată de comunicarea proastă sau lipsa comunicării, între membrii unei populații.În condițiile în care este greu de 'spart' o structura de putere deja existentă, se folosește tactica pașilor mici: se fac doar lucrurile/acțiunile realizabile (ex. cautare de 'fisuri' existente între membrii unei colectivități, nu de producere a unor 'fisuri' noi).
Strategia a fost folosită efectiv și eficient de catre administratorii imperiilor vaste, inclusiv de către cei ai Imperiului Roman și cel Britanic, care au ridicat un trib împotriva celuilalt pentru a câștiga si menține controlul asupra teritoriilor lor cu un număr mic de trupe.A fost strategia folosită de romani pentru a cuceri Britania precum și de Ango-Normanzi împotriva Irlandei. Conceptul a fost mai proeminent în perioda în care India a fost parte a Imperiului Britanic. Britanicii au folosit strategia pentru a câștiga control asupra teritoriului și resurselor vaste ale Indiei prin menținerea populației divizate dea lungul liniilor de demarcație date de religii, limbi vorbite, caste, etc. Folosind divide et impera au reușit să fie nu numai efectivi ci și eficienți.
 

 
  
 

IN ZILELE NOASTRE

Dupa puchyul politico-militar din decembrie 1989, care avea ca obiectiv principal disparitia Romaniei de pe harta Europei si segregarea acestui stat in cateva regiuni subdezvoltate din punct de vedere economic, prin aplicarea principiului subordonarii majoritatii de catre minoritate, prin politica pasilor marunti, s-a reusit propagarea constanta a unor idei de catre liderii de opinie politici si din presa a unor intentii directe si explicite, de dezmembrare teritoriala a statului in cateva euroregiuni, prin descentralizare, autonomie cuturala si etnico-religioasa, autonomie teritoriala a unor minoritati, etc., concomitent cu destructurarea structurilor de aparare si de siguranta nationala.
In ultimul timp, Victor Ponta, Kelemen Hunor, Liviu Dragnea, dar si o mare parte din formatorii de opinie de la mai multe canale de televiziune, radio si din presa scrisa, au legat ideea modificarii constitutiei in sensul transmiterii puterii politice si administrative a Romaniei, catre unele entitati administrative locale, cu o motivare fragila economica, privind o posibila dezvoltare a unor regiuni, prin subfinantarea acestora, si o repartitie inechitabila a veniturilor si mai ales a cheltuielilor statului. Aceste persoane, sustinute si de anumiti parlamentari, care s-au dovedit neloiali statului, sau care au comis fapte criminale de coruptie institutionala, deturnare de fonduri, falimnetarea unor structuri economice viabile, pentru cateva corporatii transnationale, in scopul imbogatirii lor si a asociatilor lor chemati sa distructureze statul roman, bucata cu bucata, desfasoara activitati complexe si ies in public cu declaratii, pentru a convinge electoratul majoritar romanesc privind necesitatea dislolutiei statului, pentru o asa zisa crestere a prosperitatii populatiei.
Datele staistice publicate de Monitorul Oficial al Romaniei ale Institutului National de Statistica si cu privire la recensamantul populatiei si al principalelor mijloace de productie si imobiliare sau funciare, arata insa cu totul altceva. Declinul cresterii populatiei, care in ultimul timp a inregistat o curba descendenta, mortalitarea naturala sau infantila si emigratia datorata lipsei de oportunitati ocupationale, au condus la scaderea  ratei natalitatii, diseminarea analfabetismului in randul celor mai sarace paturi ale populatiei, lichidarea unor intreprinderi mari romanesti, microinterprinderi, asociatii familiale, unitati agricole si agroindustriale, distribuirea fara o justa plata aproape prin donatie a bogatiilor patrie, inchiderea minelor, a scolilor cu predare in limba romana, a spitalelor, taierea barbara a padurilor, vanzarea septelurilor de vite la preturi simbolice, prin scumpirea nejustificata a furajelor si nutrentilor, lichidarea unor complexe de crestere a pasarilor, porcilor, oilor, de abatorizare si de prelucrare primara si secundara a carnii si produselor din carne, lichidarea micului comert si a micilor producatori agricoli si industriali, prin penetrarea in spatiul economic a unor lanturi de supermagazine ce distribuie populatiei produse ieftine, de slaba calitate, refuzate pe alte piete. Facilitati exagerate acordate unor investituri straini, concomitent cu descurajarea investitorilor autohtoni fie prin suprataxare, fie prin ingustarea orizontului de oportunitati de afaceri, incurajarea nelucrarii terenurilor agricole, prin inchiderea unor intreprinderi producatoare de masini si utilaje agricole, institute de cercetare stiintifica de selectie naturala si de productie a semintelor traditionale pe placul consumatorului roman, distructia sistemului bancar-fincnciar romanesc pentru a nu se mai acorda credite pentru modernizare si productie, investitii ci numai pentru consum, cu practicarea unor dobanzi speculative si prin livrarea unor credite otravite, pentru ca sa se legifereze insolventa persoanei fizice si preluarea activelor persoanelor la preturi simbolice de catre straini.

 
 
 

 
 
Destructurarea intreprinderilor de productie in domniul apararii de alimente, echipamente de vesttimentatie si de lupta individuala, a unor masini de lupta, avioane si elicoptere, concomitent cu achizitionarea prin plata unor comisioane ilegale de tehnica militara invechita de la niste furnizori dubiosi. Reducerea efectivelor corpului permanent de cadre prin disponibilizari masive, eliminarea serviciului militar fata de tara si inlocuirea militarilor cu mercenari care sa participe in diferite teatre de operatii, unde romanii aveau interese politice externe contrare, lichidarea unor unitati si mari unitati militare in scopul constuirii unor cartiere rezidentiale sau a unor mall-uri, lichidarea garzilor nationale, lichidarea detesamentelor de aparare ale tineretului, lichidarea unitatilor militare de productie in economia nationala, in industrie si agricultura, irigatii, impaduriri, constructii de poduri si viaducte, de cai gerate, sosele si autostrazi de catre specialistii militari in constructii.
Dar cel mai grav lucru este faptul ca, datorita unor fenomene masive de coruptie si de speculatii financiare si imobiliare, anti-economice, in urma carora autoritatile locale au devenit curele de transmisie dintre diferite persoane care au functiuni ministeriale, s-au finantat fictiv lucrari publice pe baza unor devize de lucrari nelegale, unele institutii sau autoritati publice au intret in incapacitate de plata. Prin scarerea veniturilor statului, acesta nu a mai avut resurse sa achite pensiile si salariile, fiind obligat sa imprumutate devize straine de la institutii financiare externe cu concursul Guvernatorului Bancii Centrale, care a tezaurizat masa monetara in loc sa o lase sa circule, si a depozitat in diferite banci staine economiile valutare ale populatiei dar si mare parte din rezervele de aur si pietre pretioase, apartinand tezaurului national.
S-au speculat curentele de nemultumire ale unor categorii profesionale cum ar fi: doctori, ingineri, asistenti sanitari, profesori de gimanzii si universitari, militari de toate gradele activi si in rezerva, politisti, jandarmi, functionari publici, din justitie, mineri, sondori, ceferisti, tarani agricultori, someri, administratorii unor afaceri private, si s-au produs micro-seisme sociale larg mediatizate de anumite canale de media, aflate in posesia unor moguli de presa sau a unor organizatii para-statale.
A fost raspandita neancrederea in randul majoritatii populatie active si in stare de asistenta sociala, tineri fara nici un orizont ocupational, fata de institutiile statului, o larga diversiune mediatica in care au fost compromise prin presa lideri ai unor institutii din stat cu rol determinat in apararea legilor, a constitutiei, pentru a se creea un spatiu de joc, sprea a veni solutia salvatoare de oferta publica de segregare a Romaniei in cateva gubernii, conduse de un fel de guvernator local, adica sa se aplice prin Referendum principiul "divide et impera"la "cererea expresa a largii majoritati" a populatie tarii noastre.

 
 
 

 

Fata de aspectele evidentiate mai sus, se impune cu necesutate capacitarea tuturor factorilor responsabili si a persoanelor cu simt patriotic, precum si a cetatenilor care au aparat patria si poporul cu pretul jerfei supreme sa combatem cu vehementa orice incercare de segregare a Romaniei, de tragere la raspundere administrativa, civila sau penala dupa caz, a organizatiilor, persoanelor sau institutiilor care militeaza pentru destructurarea tarii noastre, demonizarea acelora care inceraca sub orice forma sa atanteze la siguranta statului, a ordinii de drept a libertatii poporului, a independentei si suveranitatii patriei. Spunem un NU oricaror incercari de a sterge cu buretele istoriei realizarile de la 1600 facute de Mihai Viteazul, mare Voevod al Romanie, la 1859 Unirea Principatelor facute de popor pe timpul domniei Principelui Alexandru Ioan Cuza, Marea Unire de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918, facuta de poporul roman, cu sangele varsat de inaintasii nostri la Marasesti, Marasti si Oituz si cu sprijinul nepretuit a Reginei Tuturor Romanilor Maria.

Sa stie toti sfertodoctii care au ajuns la conducere cu sprijinul unor organisme internationaliste straine, Tara nu se vinde, nu se feliaza si nu se lichideaza, in veci si in pururi, cat omanirea va locui pe acesta planeta Pamant. Romanii prea au lacrimat timp de mii de ani, au suferit si au varsat sange, pentru UNITATEA ROMANIEI, a tuturor provinciilor ocupate de romani, pentru ca acum sa accepte macar enuntarea unor idei revizioniste, revansarde, autonomiste pe criterii etnice sau culturale sau de orientare sexuala diferita, de religie diferita, de rasa, etc. Pe noi romanii nu ne sperie niste astigmati care incita niste persoane care si-au pierdut locurile de munca si dreptul la o cultura europeana traditionala, pentru a se izola in niste enclave unde se propaga ura si dezbinarea, precum si emiterea unor pretentii de autonomizare a unor regiuni, pe criterii de limba si prin arborarea unor steme cu simboluri pagane, antihristice si sataniste.Acum cand toate curentele mondiale sanatoase militeaza pentru pacea planetara vesnica, se trezesc niste detractori sa instige la masacre si razboi? Mai bine te lupta cu gloria deplina, si mori pentru tara,  decat sa fii sclavul altor popoare cotropitoare!
 

 
 
 

 
 


 

 

Trimiteți un comentariu